APARATURĂ NOUĂ PENTRU SECȚIA “ANESTEZIE TERAPIE INTENSIVĂ” DIN CADRUL SCJU “SF. APOSTOL ANDREI”CONSTANȚA

Print Email This Post 189 vizualizari
24 Octombrie 2018, Categorie: Comunicate de presa
Asculta articolul

Șanse în plus pentru pacienții aflați în stare gravă, internați în secția Anestezie Terapie Intensivă și compartimentul ATI Copii. Fiecare pat dispune, în momentul de față, de monitor și ventilator, stație centrală de injectomate și pompe volumetrice. In această perioadă Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei ” Constanța a fost dotat cu aparatură de top constând în:
-42 monitoare funcții vitale
-24 ventilatoare (medii și ultraperformante)
-3 stații centrale
Bunurile au fost achiziționate în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială . Intregul personal din cadrul secției Anestezie Terapie Intensivă și compartimentului Anestezie Terapie Intensivă Copii a fost special instruit pentru a exploata corect aparatura primită.
Stațiile centrale asigură monitorizarea centralizată a pacienților critici. Practic, toate monitoarele din salon sunt vizibile în același timp, pe un singur ecran . Medicii si asistentele pot vizualiza concomitent parametrii funcțiilor vitale la toți pacienții din salon.
Gradul de siguranță al pacienților critici internați în secția ATI și compartimentul ATI copii, din cadrul SCJU “Sf. Apostol Andrei ”, a crescut considerabil în urma programului derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială.

Crina Kibedi
Compartimentul Comunicare și Relații Publice

Fara comentarii

Skip to content