CADRELE MEDICALE DIN CADRUL SCJU CONSTANȚA ASIGURĂ PERMANENȚA LA FESTIVALUL DIN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Print Email This Post 231 vizualizari
3 Iulie 2019, Categorie: Comunicate de presa

Zeci de cadre medicale din cadrul UPU și din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa vor asigura asistenţa medicală la evenimentul care începe mâine pe plajă, în municipiul Constanţa. Echipa este formată din medici specialişti şi rezidenţi UPU și SCJU, asistenţi medicali din cadrul UPU şi voluntari-studenţi  la Facultatea de Medicină.

Astfel, în primele 24 de ore ale evenimentului muzical, la fața locului vor acționa în total 15 medici  specialiști și rezidenți, 12 asistenți medicali și 16 voluntari .

In cea de-a doua zi, vineri, 05.07. 2019, urgențele vor fi asigurate de 15 medici (specialiști și rezidenți), 13 asistenți și 21 voluntari, împărțiți în tură de zi și de noapte.

De sâmbătă dimineață până duminică dimineață sunt mobilizați 15 medici (specialiști și rezidenți), 10 asistenți medicali și 20 voluntari.

Ultimele 24 de ore vor fi asigurate de 13  medici, 11 asistenți și 19  voluntari, împărțiți în tură de zi și de noapte. 

In cele 4 zile ale evenimentului muzical, la fața locului vor fi amenajate 3 corturi de prim ajutor şi 2 posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale, să le primească rapid și fără să necesite deplasare la SCJU. Dotarea  corturilor și a posturilor medicale va permite tratarea cazurilor uşoare şi medii iar dacă situaţia o va impune,  pacienţii vor fi transportați cu ambulanța la Urgența Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa. 

Menționăm că activitatea medicală desfășurată în cadrul festivalului care are loc zilele acestea,  nu va afecta în niciun fel activitatea din cadrul Unității Primiri Urgențe iar gărzile vor fi asigurate de același număr de medici, ca de obicei.

 

 

Crina Kibedi

Biroul Comunicare și Relații Publice

Fara comentarii

Skip to content