MAI MULTE CHEMOEMBOLIZĂRI AU FOST EFECTUATE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ, ÎN CADRUL SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ “SF. APOSTOL ANDREI” CONSTANȚA

Print Email This Post 108 vizualizari
12 Martie 2019, Categorie: Comunicate de presa
Asculta articolul

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, săptămâna trecută.  Toți pacienții supuși tratamentului au fost la prima ședință de chemoembolizare,  pentru tratatamentul hepatocarcinomului. După fiecare tratatament, pacienții sunt evaluați și, în funcție de rezultate, medicii decid mai departe care sunt indicațiile. Procedurile au fost efectuate de către o echipă mixtă formată din medici de la Institutul Clinic Fundeni și din cadrul SCJU Constanța. Echipa a fost coordonată de dr. Mihai Toma.

Chemoembolizarea este alternativa la chimioterapia clasică și presupune introducerea selectivă, doar în zonele afectate, de substanțe embolizante și cistostatice, urmărindu-se distrugerea tumorilor. La Spitalul Județean de Urgență Constanța, realizarea chemoembolizărilor este posibilă încă de anul trecut. Atunci a fost dat în folosință angiograful de ultimă generație primit de către SCJU în cadrul proiectului European “Dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare, dezvoltare și crearea de noi  infrastructuri – DIPCDCI”, derulat de către Academia de Științe Medicale din România .

Chemoembolizările vor continua, cu sprijinul echipei medicale de la Institutul Clinic Fundeni,  pe măsură ce medicii oncologi și gastroenterologi vor identifica noi cazuri pretabile pentru acest tip de tratament. 

 

 

Crina Kibedi

Biroul de comunicare și relații publice

Fara comentarii

Skip to content