Nu se vor aloca bani pentru investiţii, ci se vor plăti doar datoriile spitalelor

Print Email This Post 37 vizualizari
31 Ianuarie 2013, Categorie: Articole din presa, REPORTER NTV

Nu se vor aloca bani pentru investiţii,  ci se vor plăti doar datoriile spitalelor. În plus managerii unităţilor medicale au obligaţia să diminueze cu până la 40% numărul spitalizărilor şi să dezvolte mai mult serviciile din policlinici. Toate aceste cerinţe au fost transmite de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu în cadrul unei unei videoconferinţe cu prefecţii şi cu toţi directorii de spitale din ţară. Motivul? Bugetul pentru sănătate în acest an este unul limitat.

 Anul 2013 va fi unul dificil pentru sistemul sanitar românesc. Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu le-a transmis, în cadrul unei videoconferinţe, tuturor managerilor de spitale din ţară că s-a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca în unităţile sanitare  din România să fie făcute audituri. Pe baza acestor controale  se vor lua mai apoi decizii realiste astfel încât reforma în sănătate să fie una performantă. Ministrul a atenţionat că bugetul pentru acest an este  limitat.

Prezent la videoconferinţă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa,  Cristinel Dragomir, spune că dezaprobă bugetul pentru acest an. Şi asta pentru că autorităţile judeţene sperau la un sprijin din partea ministerului pentru investiţiile necesare unităţilor medicale constănţene. Până acum, Consiliul Judeţean a investit din fonduri proprii peste 50 de  milioane de euro pentru creşterea calităţii actului medical la Spitalul de Urgenţă.

În plus, Ministrul Eugen Nicolăescu le-a cerut managerilor să reducă internările cu 40% şi să dezvolte serviciile din policlinică. Pentru acest sector s-a anunţat dublarea sumelor alocate.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat că a cerut şi un studiu privind cele mai frecvente 10 cazuri de internări ce ar putea fi rezolvate în ambulatoriu sau prin internări de o zi.

Sursa articol

Fara comentarii