Poliţia abandonurilor, la Spitalul Judeţean

Print Email This Post 224 vizualizari
28 Ianuarie 2013, Categorie: Observator

Birou de asistenţă socială non-stop deschis la S.C.J.U.

 

Mamele nu-şi vor mai putea abandona aşa de uşor copiii pe patul de spital. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa vor deschide un spaţiu special în incinta spitalului, care se va ocupa de instrumentarea cazurilor de abandon în regim non-stop. „O să fie un serviciu permanent . Va fi un birou pentru efectuarea anchetelor sociale imediat ce cazul se internează“, a precizat Dan Căpăţână, managerul S.C.J.U. Acesta susţine că sunt şanse foarte mari de rezolvare a cazurilor de abandon a copiilor în spital, dacă mamele sunt înregistrate imediat şi nu după câteva zile. „Noi avem un serviciu social care funcţionează de dimineaţă până la ora 18.00. Cele mai multe cazuri de abandon se înregistrează noapte şi în week-end“, a mai spus managerul, care a explicat că biroul va fi încadrat cu personal D.G.A.S.P.C. Constanţa, specializat în acest domeniu.

Copiii nu sunt singurii care cad victime dezinteresului familiilor. În prezent, opt pacienţi cu probleme se află abandonaţi în spital. La unitatea sanitară de la Agigea, subordonată S.C.J.U., personalul medical are grijă de doi adulţi, din care unul este diagnosticat cu hemipareză (jumătate de corp paralizat), în timp ce la Judeţean sunt internate şase persoane de a căror soartă nu se mai interesează nimeni.

 

Biroul de asistenţă socială se va ocupa şi de gestionarea Programului de Infarct Miocardic derulat de către Consiliul Judeţean Constanţa. Acesta, lansat în vara anului trecut, are deja 700 de cazuri în evidenţă, iar în spatele fiecăruia de află o anchetă socială. Potrivit conducerii S.C.J.U., investigaţiile sociale pentru acest program vor fi efectuate mult mai uşor în perioada în care pacientul este internat, iar aparţinătorii se află la spital, decât după externarea bolnavului, situaţie în care specialistul în asistenţă socială trebuie să se deplaseze la domiciliul pacientului.

Sursa articol: http://observator.ro/184160/politia-abandonurilor-la-spitalul-judetean-184160.html

Fara comentarii