Inaugurarea sectiei de ATI

Prima pagină » Stiri » Inaugurarea sectiei de ATI

 

Pe 18 noiembrie a avut loc inaugurarea Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva ce este compusa din sase saloane, fiecare avand cinci paturi. Investitia a fost de 5000000 RON.

„Aceasta sectie este rezultatul efortului exclusiv al echipei care a venit in luna iunie. Ne-am preocupat foarte tare de aceasta sectie pentru ca acest spital trebuie sa aibă o reanimare foarte moderna, pentru a face fata oricarui fel de interventie, indiferent de natura sau numarul lor. Este o sectie foarte moderna. Ne putem compara cu oricare alt spital din lume din punct de vedere al echiparii, dotarii, aparaturilor, facilitătilor si al personalului”, a declarat managerul SCJU Constanta, dr. Dan Capatana.

Sectia este dotata cu un sistem de aer conditionat, special pentru ATI pentru a filtra aerul, deoarece flora microbiana se poate inmulti, iar geamurile nu pot fi folosite in aerisire. Sectia are standarde europene. Este dotata cu plosca automata ce curata, sterilizeaza si dezinfecteaza, are climatizare, fluide vitale si lampa de examinare. Sectia detine 15 ventilatoare si 30 de monitoare. Dar sectia va putea primi pacienti peste doua saptamani, intre timp se vor achizitiona paturi speciale pentru ATI cu telecomanda, motoare electrice, saltele speciale fiecare de 1000 euro.

Pentru rudele pacientilor, la intrarea in sectie este amenajat un spatiu pentru a imbraca echipamentul de protectie inainte de a intra in saloanele de la Reanimare.

Sectia a fost renovata cu fonduri primite de la Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean, prin programul de reabilitare a unitatii sanitare.

 

Lasă un comentariu

Sari la conținut