Inaugurarea sectiei moderne de dializa

Prima pagină » Stiri » Inaugurarea sectiei moderne de dializa

Pe 10 nov s-a inaugurat Secţia de Dializa a SCJU Constanta. Pe langa aparatura moderna, bolnavii beneficiaza de saloane curate, proaspat varuite si dotate cu paturi noi. Toate acestea au reprezentat o investitie de 500000 euro.Lucrarile au inceput cu doua luni in urma, timp in care saloanele si anexele au fost renovate, dotate cu paturi, instalatii de climatizare si aparatura noua.

Centrul a fost creat pentru o capacitate de 60 de locuri, dintre care la inaugurare o parte erau deja ocupate, iar pe lista de asteptare se aflau inca 25 de persoane.

Cele 10 aparate sunt folosite la hemodializa si dializa peritoneala, sub atenta supraveghere a cordonatorului de sectie dr. Bogdan Campineanu si a directorului medical dr. Liliana Tuta.

Inaugurarea l-a avut ca invitat de seama pe presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, care a luat parte si la taierea panglicii, a ascultat explicatiile dr. Bogdan Campineanu si a fost dus in saloanele in care pacientii deja se afau la dializa, dar si in statia de osmoza si cabinetul tehnic.

Aparatele au fost donate de Fresenius, o companie germana cunoscuta in domeniul serviciilor private de dializa.  Firma germana isi va recupera banii pe aceasta investitie, deoarece este si producator de consumabile care vor fi achizitionate timp de cinci ani, dupa cum mentioneaza si contractul.

Castigul este in pricipal al pacientilor, deoarece ei pot fi tratati mult mai bine, dar exista si un castig financiar asa cum declara si managerul SCJU Constanta, dr. Dan Capatana, „Marcheaza chiar o concurenta directa intre operatorii privati si cei publici”.

Dr. Liliana Tuta: „Ti-e mult mai simplu sa lucrezi intr-un spatiu adecvat. Aparatele sunt noi, cadrele medicale au experienta, chiar daca este un colectiv tanăr. Am făcut o selectie riguroasa si suntem tare mandri de ei. Sunt oameni care stiu sa se poarte bine cu bolnavii. Este un suflu nou”. „Suntem pregatiti sa asiguram servicii de dializa de buna calitate pacientilor, pentru ca o dializa nu se poate face daca nu exista conditii corespunzatoare. Dializa in sine este o procedura complicata, fapt pentru care am facut o selectie a cadrelor medicale, care stiu sa se poarte foarte bine cu bolnavii”.

„O sectie de dializa era necesara pentru cazurile complicate care nu puteau fi tratate doar in centrele private“, a explicat managerul spitalului, Dan Capatana.

Lasă un comentariu

Sari la conținut