Prima pagină » Comunicate de presă » Amplificăm vocea pacienţilor!

Amplificăm vocea pacienţilor!

Marcată pe 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranței Pacienților are ca temă anul acesta “Implicarea pacienților pentru siguranța pacienților”.

Dovezile arată că atunci când pacienții sunt tratați ca parteneri în procesul de îngrijire, se obțin câștiguri semnificative în ceea ce privește siguranța și satisfacția pacientului. Devenind membri activi ai echipei de îngrijire a sănătății, pacienții pot contribui la siguranța îngrijirii lor.

Prin sloganul „Amplifică vocea pacienților”, Organizația Mondială a Sănătății solicită tuturor să ia măsurile necesare pentru a se asigura că pacienții sunt implicați în formularea politicilor, sunt reprezentați în structurile de guvernare și sunt parteneri activi în propria îngrijire.

Acest lucru poate fi realizat doar prin furnizarea de platforme și oportunități pentru pacienți, asociații de pacienți, familii și comunități pentru a-și face auzite vocea, preocupările și așteptările.

Organizația Mondială a Sănătății transmite și în acest an mesaje cheie pentru autorități, pacienți și personalul medical:

MESAJE CHEIE PENTRU PACIENȚI


Fiți un partener activ în îngrijirea sănătății dumneavoastră – siguranța începe cu dumneavoastră. Folosiți-vă vocea pentru o îngrijire mai sigură – Nimic despre mine fără mine. Fiți auzit, fiți în siguranță. Asumăți-vă responsabilitatea pentru sănătatea dumneavoastră. Simțiți-vă împuternicit atât în ceea ce privește îngrijirea personală, cât și în ceea ce privește promovarea unor îmbunătățiri mai ample ale siguranței în asistența medicală. Să lucrăm împreună pentru o asistență medicală mai sigură și mai bună.

MESAJE CHEIE PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII

  • Ascultați în mod activ pacienții, abordați-le preocupările și implicați-i în procesul de luare a deciziilor pentru a le da putere și a le amplifica vocea în procesul de îngrijire.
  • Tratați pacienții ca parteneri, ascultați și lucrați împreună – Împreună pentru siguranța pacienților.
  • Sprijiniți pacienții să înțeleagă ce este important pentru ei și elaborați împreună cu ei planul de îngrijire.
  • Susțineți implicarea pacienților și a familiilor pentru o îngrijire mai sigură.

MESAJE CHEIE PENTRU GUVERNE

Încurajați un mediu care să promoveze în mod activ implicarea pacienților, asigurând un sistem de asistență medicală sigur, care respectă drepturile individuale și care este cu adevărat centrat pe nevoile și preferințele pacienților

Sari la conținut