Prima pagină » Structură UPU Constanța

Structură UPU Constanța

 UPU este structurată în conformitate cu prevederile Ordinului MS 1706/2006, după cum urmează:
-zona de triaj, zona de cod roșu (camera de Resuscitare), zona cod galben , zona de cod verde , traumatologie și zona de observare/monitorizare,
– laborator,
-zona de igienizare pacienți,
-zone administrative/depozit de materiale sanitare.
Urgența Pediatrie beneficiază de o zonă de așteptare și de cabinete de consultație cu circuit separat pentru pacienții pediatrici.
Spațiul în care își desfășoară activitatea a fost construit și modernizat in anul 2011. In prezent este în derulare un proiect cu finanțare prin Banca Mondială pentru renovare / modernizare a spațiului existent.
 
Numărul total de posturi de lucru în UPU este de 44, toate aceste posturi de lucru având posibilitate de conectare la sursa de oxigen /aspirație.
Structura de personal angajat UPU-SMURD este : 34 medici specialiști / primari medicină de urgență, 108 asistenți medicali, 82 personal auxiliar, cu precizarea ca acest personal asigura si activitatea de prespital prin echipajele SMURD tip C si echipajele POA Constanta.
Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a UPU s-a realizat prin Programe Naționale derulate de Ministerul Sănătății (Programul REMSY 3, Banca Mondială), ultimul program de dotare cu aparatura medicală fiind derulat în anul 2008, completat în 2012). In anul 2016, tot prin Programe Naționale UPU a fost dotată cu monitoare de funcții vitale, un ecograf și 3 ventilatoare.
De asemenea, în situații de necesitate au fost achiziționate echipamente și aparatura medicală de către SCJU Constanța (electrocardiograf, tărgi, cărucioare transport pacienți, etc).

Sari la conținut