Prima pagină » Urgență » Prezentare generală

Prezentare generală

Unitatea de Primire Urgențe funcționează sub aceasta titulatură și ca parte a structurii SCJU Constanța din anul 2007 iar din anul 2008 a devenit UPU-SMURD Constanța prin integrarea activității de medicină de urgență prespitalicească.

Din mai 2013 activitatea UPU-SMURD a inclus și activitatea de salvare aero-medicală prin înființarea Punctului Aero-Medical ( POA Constanta )- H.G. 602/2013.

Adresabilitatea populației către UPU Constanța este extrem de mare, SCJU Constanța fiind unicul spital de urgență din județ. UPU – SMURD Constanța asigură coordonarea regională pentru Regiunea 7 Sud Est, primind pacienții transferați de la alte UPU / CPU din județele limitrofe care nu pot asigura resursele materiale/umane/dotări tehnice/specialități clinice necesare tratării unor cazuri complexe/ pacienți critici (Tulcea, Ialomița, Călărași).

Totodată Unitatea de Primire Urgențe – SMURD Constanța asigură asistență medicală de urgență pentru un număr de 746.908 locuitori ai județului Constanța. Pacienții din județ sosesc fie direct fie trimiși de la celelalte CPU din județ (Mangalia, Medgidia, Spital Militar) sau de la camerele de garda ale spitalelor. Ca particularitate, UPU-SMURD Constanța asigură asistența medicală de urgență pentru turiștii români și străini sosiți pe litoral în perioada sezonului estival, fapt ce determină variații mari și impredictibile ale numărului și fluxului de pacienți. De asemenea UPU-SMURD este implicată atât în asigurarea asistenței medicale de urgență în condiții normale cât și de calamitate/ dezastre/ victime multiple pentru o serie de operatori economici ce își desfășoară activitatea în zonă (Port, operatori din industria petrochimică, șantierul Daewo Mangalia, CNE Cernavodă) dar și pentru militarii din baza NATO de la M. Kogălniceanu.

UPU – SMURD asigură transportul pacienților critici transferați de la SCJU către clinici de referință din București precum și asistența medicală de urgență și transportul pacienților critici de neonatologie din Regiunea 7 Sud Est(Ambulanta SMURD neonatologie si elicopterul POA Constanta).

Sari la conținut