Prima pagină » Comunicate de presă » Curs de perfectionare SCJU Constanta pentru toti medicii ATI din judet

Curs de perfectionare SCJU Constanta pentru toti medicii ATI din judet

MEDICII ATI DIN TOT JUDEȚUL AU PARTICIPAT LA UN CURS DE PERFECȚIONARE, LA SCJU CONSTANȚA

 

Îngrijire tot mai precisă şi mai eficientă pentru pacienții internați în secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Medici ATI de la toate unitățile sanitare din județ au participat astăzi, la un program de instruire, în cadrul SCJU Constanța.

Profesioniştii în furnizarea serviciilor de asistenţă medicală pentru pacienţi au realizat un program special de pregătire al personalului medical din ATI, după ce mai multe echipamente de înaltă performanță au fost recent achiziționate de SCJU Constanța, în cadrul programului Dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Astfel, secția clinică ATI din cadrul SCJU Constanța a fost dotată cu:

-10 ventilatoare mecanice de înaltă performanță (monitorizează statusul nutrițional al pacientului, determină capacitatea pulmonară la sfîrșitul expirației, determină PeeP, etc)
-10 monitoare funcții vitale
-2 aparate de anestezie de înaltă performanță (dintre funcțiile acestora amintim monitorizarea transmisiei neuromusculare – NMT, monitorizarea entropiei-nivelul de sedare al pacientului si al gradului de analgezie al pacientului – SPI)

“Aparatura medicală performantă este una dintre armele cele mai puternice în lupta cu Covid-19. Cu cât avem mai multe arme, cu atât suntem mai puternici. Bineînțeles că, într-un război pe viață și pe moarte, cum s-a dovedit această pandemie, este esențial să fim uniți, să formăm o echipă puternică. De aceea m-am gândit ca la cursul de astăzi, să participe cât mai mulți dintre medicii de terapie intensivă, nu doar din spitalul nostru, ci din tot județul. Pentru că toți am îngrijit pacienți cu Covid, toți am pierdut pacienți. Pentru noi toți, orice informație contează”, a declarat directorul medical al SCJU Constanța, dr. Marius Prăzaru.

Prin implementarea acestui proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea infrastructurii sanitare și creșterea calității serviciilor oferite, dar și a numărului de beneficiari finali de servicii medicale.

Crina Kibedi,
Purtător de cuvânt SCJU Constanța

Lasă un comentariu