Linie telefonică dedicată exclusiv aparținătorilor desemnați ai pacienților infectați cu SARS – CoV – 2

Print Email This Post 790 vizualizari
17 Decembrie 2020, Categorie: Comunicate de presa

NUMĂR DE TELEFON DESTINAT APARȚINĂTORILOR DESEMNAȚI

 

0736603824

 

 

PROGRAM PRELUARE APELURI

 

Luni-Duminică 10.00 -13.00

 

 

TIPURI DE INFORMAȚII CARE POT FI OFERITE TELEFONIC

-evoluție

-posibile transferuri în alte secții

-momentul externării

 

CINE POATE SOLICITA INFORMAȚII

– Persoană desemnată = persoana indicată de pacient, trecută în foaia de observație clinică generală (nume, prenume, număr de telefon)

 

– Persoanele care nu sunt trecute în foaia de observație clinică generală nu vor primi informații despre starea pacientului decât în cazuri excepționale (ex. pacientul este în stare gravă și nu se cunosc persoanele de contact, etc). Conform Art. 10 (cap.II), Legea 46/2003, rudele si prietenii pacientului pot fi informati despre evolutia  
investigatiilor, diagnostic si tratament, cu acordul pacientului
.

 

Incepând din această săptămână SCJU Constanța vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu SARS CoV-2  și al aparținătorilor desemnați ai acestora, cu o linie telefonică separată la care pot fi solicitate informații despre starea generală  de sănătate a acestor pacienți. Conducerea SCJU a recurs la această soluție pentru a facilita comunicarea cu aparținătorii, având în vedere faptul că timpul personalului medical este alocat în primul rând consultațiilor și tratamentului pacienților infectați cu noul coronavirus, și apoi comunicării cu aparținătorii.

 

Astfel, pacientul poate desemna o singură persoană căreia i se pot comunica datele cu privire la starea sa de sănătate. Aparținătorii desemnați de către pacienți pot cere informații la nr. 0736603824 zilnic, între orele 10.00-13.00.  Solicitările vor fi centralizate și, ulterior, apartinătorii  vor fi contactați de către personalul abilitat și vor primi informații.

Rugăm familiile pacienților internați să înțeleagă și să respecte această decizie. Linia 0736603824 este dedicată exclusiv aparținătorilor  desemnați ai pacienților diagnosticați cu COVID-19 iar preluarea apelurilor se face zilnic în intervalul orar 10.00-13.00.

 

 

 

Vă mulțumim!

 

 

 

 

 

Purtător de cuvânt,

Crina Kibedi

Fara comentarii

Skip to content