Pro vaccinare Spitalul Constanta
Covid vs gripa
Informații pacienți COVID-19
SCJU Constanța, bd. Tomis 145
0736 603 824

linie telefonică disponibilă în intervalul orar 10.00-13.00

Secția exterioară AGIGEA
02414846470241484644

NU IGNORAȚI CIUPITURILE DE INSECTE

Print Email This Post 568 vizualizari
24 August 2018, Categorie: Sfatul medicului

Nu ignorați ciupiturile de insecte. Cei mai expuși sunt, de obicei,  copiii.  Acestea nu produc doar disconfort, dar, neîngrijite corespunzător, pot determina infecții. Medicii atrag atenția asupra igienei riguroase care trebuie respectată în astfel de cazuri.

 

“In primul rând trebuie spălată zona, dezinfectată cu antiseptic, păstrată o bună igienă locală și corporală. Dacă fenomenele inflamatorii locale sunt importante (se umflă, apare roșeața sau supurează) părinții trebuie să se adreseze medicului de familie care va indica tratamentul adecvat, local sau general. Dacă medicul de familie consideră necesar, atunci va îndruma pacientul către medicul specialist.” , a declarat conf. univ dr. Cristina Maria MIHAI, medic-șef secție Pediatrie.

 

Scărpinatul duce la suprainfectarea ciupiturii. Ciupiturile netratate sau unde nu sunt păstrate condițiile igienice corespunzătoare (intervine scărpinatul care duce la pătrunderea microbilor) pot determina infecții locale sau cu răsunet la distanță. In astfel de cazuri părinții trebuie să se adreseze de urgență medicului.

 

Ș.L. Dr Gheorghe Nicola, medicul șef al Clinicii de Dermatovenerologie din cadrul SCJU recomandă terapia locală cu mixturi calmante care trebuiesc folosite des, de 4-5 ori pe zi, prin tamponare.

 

În același timp, medicii recomandă evitarea spațiilor cu vegetație abundentă și cele din preajma lacurilor dar și utilizarea corectă a substanțelor repelente potrivite fiecărei vârste. 

 

Crina KIBEDI

Compartimentul Comunicare și Relații Publice

 

Fara comentarii

Skip to content