Prima pagină » Comunicate de presă » Secția Clinică Obstetrică Ginecologie 1 a fost reabilitată

Secția Clinică Obstetrică Ginecologie 1 a fost reabilitată

Modernă, renovată cu materiale și tehnologii de ultimă generație și compartimentată conform cerințelor acuale, secția Clinică Obstetrică Ginecologie I este gata să își primească înapoi pacientele.

Proiectul „Lucrări de modernizare Clinica Obstetrică Ginecologie – etaj 7”  a ajuns la final. Inițial, reabilitarea secției a început în anul 2016, atunci când Spitalul Clinic Judetean de Urgență Constanța a atribuit contractul lucrărilor de reabilitare firmei Baran. Tot atunci activitatea secției a fost relocată, de la etajul 7, la etajul 9, într-o zonă tampon. La scurt timp însă, lucrările au fost întrerupte, după o serie de verificări efectuate de Curtea de Conturi. In 2019 contractul a fost din nou scos la licitație dar, din păcate, nu s-a prezentat niciun ofertant. Licitația a fost reluată în anul care a urmat, câștigătoare a fost  Asocierea S.C. Mira Electro Com SRL& S.C. Hospital Technical Solutions SRL & S.C. Termo Logistic SRL & S.C. Elys Interdecor SRL iar în septembrie 2021 au și început lucrările.

Într-un timp relativ scurt, cu eforturi susținute, echipele firmelor contractante au finalizat tot ceea ce prevedea proiectul iar acum, secția care a stat ani de zile cu lacătul pe ușă, are o înfățișare complet nouă și modernă.

Acest proiect a venit cu o multitudine de provocări si, uitându-mă în urmă, pot spune că s-a muncit enorm, având în vedere ca lucrările au inceput în toamna anului trecut.  O astfel de lucrare implică și zonele adiacente, nu vă imaginați că șantierul s-a limitat la etajul 7. Pe parcurs, a fost nevoie să intervenim atât la etajele inferioare cât și la cele superioare, a declarat managerul SCJU Constanța, Ec. Ionuț Cornel Ionescu.  

Secția clinică Obstetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7, ocupă aproximativ 1700 mp și are în componență 45 paturi distribuite în saloane cu 2 până la 5 locuri, toate dotate cu băi proprii. Atât compartimentarea cât și dotarea saloanelor respectă standardele medicale cele mai recente. Astfel, fiecare salon dispune de prize de aer comprimat, oxigen, sistem pentru apelarea asistentelor, aparate  proprii de climatizare, tarchet (covor PVC profesional). Instalația electrică a fost înlocuită, la fel și cea sanitară, precum și tâmplăria la interior și exterior. Mai mult decât atât, noua secție dispune de uși rezistente la foc, instalații electrice de avertizare de foc și detectoare de fum iar coridorul este prevăzut cu holuri cu ferestre pentru desfumare.

Mulțumesc tuturor partenerilor care s-au implicat în finalizarea acestui  proiect, tuturor celor care ne-au sprijinit,  pacientelor noastre care au înțeles și acceptat situația, la fel și personalului medical care și-a desfășurat până acum activitatea într-un spațiu  relocat și nerenovat.  Mă bucur că, împreună cu echipa de aici, cu sprijinul Consiliului de Administratie si al Consiliului Judetean,  am reușit să ducem la final acest proiect. Mai avem de reabilitat și alte secții însă momentan rămânem la Obstetrică Ginecologie, pentru că pe lista de investiții din acest an avem și Blocul Operator de aici, a adăugat managerul unității medicale.   

Siguranța pacienților și serviciile medicale de calitate sunt prioritatea noastră, iar ceea ce am reușit acum reprezintă un pas important din misiunea pe care ne-o asumăm în perioada următoare,  a spus Sorin Ciutureanu, președintele Consiliului de Administrație al SCJU Constanța.

Valoarea proiectului „Lucrări de modernizare Clinica Obstetrică Ginecologie – etaj 7” este de 4.496.489,12 lei iar banii provin atât de la Bugetul de stat al Ministerului Sănătății (3.386.381, 10 lei) cât și de la Bugetul Local al Consiliul Judetean Constanta  (1.110.108,02 lei).

Crina Kibedi,

Purtător de cuvânt SCJU Constanța 

Lasă un comentariu

Sari la conținut