Prima pagină » Comunicate de presă » SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA SE EXTINDE CU UN NOU DEPARTAMENT “SĂNĂTATEA MAMEI ŞI COPILULUI” 

SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA SE EXTINDE CU UN NOU DEPARTAMENT “SĂNĂTATEA MAMEI ŞI COPILULUI” 

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Constanţa se va extinde cu un nou departament. Proiectul “Construire corp nou – departament Sănătatea mamei şi copilului”, depus de către Consiliul Judeţean Constanţa, a fost aprobat pentru finanţare din PNRR, îndeplinind cu succes normele din prima etapă de verificare şi a doua etapă de ierarhizare a evaluării efectuate de către Ministerul Sănătăţii.

Construirea noului obiectiv este imperios necesară, având în vedere faptul că judeţul Constanţa este unul dintre puţinele judeţe din ţară care nu dispune de spital de pediatrie sau maternitate şi, în acelaşi timp, asigură servicii medicale şi pentru pacienţi din alte judeţe, mai ales în timpul sezonului estival când numărul de pacienţi creşte de la o zi la alta, cei mai mulţi dintre ei fiind trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Noua clădire va avea 9 etaje şi va fi construită în imediata apropiere a sediului principal al SCJU din Bd. Tomis 145, pe terenul unităţii medicale.

Conform proiectului, departamentul “Sănătatea mamei şi copilului” va prelua activitatea medicală din secţiile Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică şi  va dispune de 365 de paturi, 2 unităţi primiri urgenţe, compartiment de Terapie Intensivă şi mai multe săli de operaţii.

Este o mare bucurie pentru noi că acest proiect a depăşit toate obstacolele şi va fi finaţat prin PNRR. Practic, cele 5 secţii pe care le vom muta în noua clădire ţin loc, momentan, de maternitate şi spital de pediatrie pentru întreaga regiune a Dobrogei. Va fi mult de muncă şi, cu siguranţă, greu. Dar la final, Constanţa va avea în sfârşit ceea ce ar fi trebuit să aibă de mult în această zonă a serviciilor medicale – un spital modern, cu spaţii suficiente pentru copii dar şi pentru mame.”  – a declarat Ec. Ionuţ Cornel Ionescu, managerul SCJU Constanţa

O echipă întreagă a contribuit la elaborarea acestui proiect. Conducerea SCJU Constanţa, atât cea executivă cât şi cea administrativă, împreună cu medicii şefi din secţiile care vor forma noua structură dar şi cu echipa de proiectanţi pusă la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Constanţa au depus eforturi pentru  realizarea acestui obiectiv.

Investiţia are ca termen de finalizare anul 2026.

Purtător de cuvânt SCJU Constanţa,

Crina Kibedi

Lasă un comentariu

Sari la conținut