Prima pagină » Comunicate de presă » Programul SCJU Constanta de Ziua Mondială a Sănătății

Programul SCJU Constanta de Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătăţii, zi liberă pentru angajaţii din sistemul medical

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța informează pacienții că vineri, 7 aprilie 2023, dată în care este celebrată Ziua Mondială a Sănătăţii, Ambulatoriul de Specialitate precum şi Laboratorul de Explorări funcţionale vor fi închise. Conform contractului colectiv de muncă, ziua de 7 aprilie este considerată zi de sărbătoare legală, în care angajaţii din sistemul medical sunt liberi.

La nivelul unității sanitare, continuitatea asistenței medicale va fi asigurată atât de cadrele medicale din Unitatea de Primiri Urgențe, cât și din celelalte secții ale spitalului. Vor fi asigurate toate liniile de gardă, inclusiv gărzile la domiciliu, astfel încât toți pacienții care vor ajunge la SCJU Constanţa, să beneficieze de investigațiile necesare și tratamente eficiente.

 Angajații  care vor fi la serviciu pe 7 aprilie, vor beneficia ulterior de ziua liberă.  

Ziua Mondială a Sănătății se sărbătoreşte în fiecare an pe 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948, atunci când toate țările lumii s-au unit pentru a promova sănătatea, a menține lumea în siguranță și a-i ajuta pe cei din zonele defavorizate să aibă acces la serviciile medicale esențiale. 

Anul acesta, sub sloganul “Sănătate pentru toţi”, OMS are ca scop asigurarea accesului tuturor oamenilor la servicii medicale de înaltă calitate pe care să le ofere profesioniştii în domeniu iar factorii politici să opteze pentru investiţiile în extinderea serviciilor de sănătate.

Sloganul OMS este si sloganul nostru, al celor care manageriem activitatea Spitalului Judetean Constanta. Si in acest sens am întreprins o mulţime de măsuri, astfel încât să dezvoltăm actul medical pentru toţi pacientii nostri. Insă dincolo de investiţii şi dotări, sistemul medical înseamnă oameni. Oameni care fac tot ce le stă în putinţă pentru sănătatea altor oameni. Oameni care îşi fac meseria cu profesionalism, cu devotament şi responsabilitate şi cărora, cu ocazia zilei de 7 aprilie,  le urez, cu respect, La mulţi ani şi multă sănătate! , a declarat ec. Ionuţ Cornel Ionescu, manager SCJU Constanţa

Purtător de cuvânt,

Crina Kibedi

Lasă un comentariu

Sari la conținut